Hoofdluis en Homeopathie.

Hoofdluis

Weg met die beestjes, hygiëne ten top. Kloppen, vegen, wassen, boenen, kammen totdat er geen neet meer over is. Maar heeft het daar wel mee te maken? Dit is wel een zinvolle vraag want in veel situaties is het opgevallen dat in een gezin slechts één kind luizen op het hoofd heeft en de andere kinderen hebben er geen één, maar krijgen er ook geen één…

Ook preventieve tips zijn te vinden op het internet. Van allerlei geurtjes tot en met flink wat haarlak, wax of gel gebruiken is helemaal in, om het toetreden van deze kriebelbeestjes te voorkomen. Er is zelfs een jaarlijkse (anti) luizendag. Maar zijn luizen selectief? Heeft het ene kind dan toch schonere haren dan het andere? Zijn luizen kieskeurig? Inventief? Intelligent? Hebben ze voorkeur voor een kleur haar? Nee, niets van dit alles.

Gastheer voor de luizen

Het wel of niet ontvankelijk zijn voor luizen heeft alleen maar te maken met het wel of niet ‘gastheer’, ‘gastvrouw’ of ‘gastkind’ te willen zijn. En dan willen tussen aanhalingstekens natuurlijk, want hier kiest niemand voor. En tóch is het wel een belangrijk gegeven. Je bent gastheer/-vrouw of –kind wanneer je eigen grenzen wat minder scherp of duidelijk zijn. Anders gezegd; je bent eigenlijk veel te lief voor een ander in die periode. Je mag wat meer voor jezelf opkomen. Je bent ook makkelijker toegankelijk wanneer je weerstand verminderd is. Immers dan ben je al druk genoeg met jezelf, je snotneus, je griep of de gevolgen van een periode van verminderde slaap.

Het afweersysteem

Je afweersysteem is ook verzwakt wanneer je zorgen hebt; wanneer je gepest wordt bijvoorbeeld, of wanneer je merkt dat je ouders heel veel ruzie hebben, misschien wel verteld hebben dat ze gaan scheiden. Je kunt ook zorgen hebben als het op school niet zo goed gaat, je cijfers slecht zijn, je geen leuke vrienden of vriendinnen hebt of wanneer een huisdier of familielid komt te overlijden.

Verminderde weerstand

Op die momenten is je weerstand vaak beduidend minder. Je bent een ‘makkelijke’ prooi geworden voor een verkoudheid, de griep of luizen. Kortom je weerstand kan wel even een flinke boost gebruiken. Voorjaar? Zomer? Vakantie of gewoon even een flinke periode aan de vitamine C. Dat gaat helpen!

Tegenwoordig springen luizen de pan uit. Heel anders dan zo’n 40 á 50 jaar terug. Toen had nauwelijks iemand ook maar één luis. En als je dan de ontwikkelingen gaat analyseren, dan klopt het redelijk want de gezondheid van ons mensen is wel degelijk achteruit gehold. Ook zijn de omstandigheden meer veeleisend dan langere tijd geleden. Cito’s beginnen al in groep 0, de stopwatch is een nerveus makende reus op de achtergrond, dus met andere woorden hoeveel meer spanning is er dan eerder toen we mochten spelen tot en met een jaar of zeven.

Kortom, er worden veel eisen gesteld waardoor het meer en meer kracht, energie en weerstand kost om goed en stevig in je schoenen te blijven staan. Veiligheid, grenzen, rust, reinheid en regelmaat, een goede voeding, vitamine C en geen zorgen maakt dat je weerstand flink vooruit kan gaan. De gevoeligheid voor luizen kan enorm afnemen wanneer je homeopathische middelen in gaat zetten. In de preventie vind je hier de oplossing, maar ook zeker als de luizen je al te pakken hebben. Snelle, goede resultaten waarbij je niet alleen de luizen wegjaagt, maar waarbij je ook zeker een stuk beter in je vel komt te zitten.

Weerstand dus op alle fronten!

De homeopathische behandeling van luizen

In het geval van luizen werkt homeopathie goed om de cirkel van resistente luizenplagen te doorbreken, maar ook om het kind weerbaarder te maken. En zo is de cirkel weer rond. Het kind kan beter begrenzen en wordt letterlijk en figuurlijk weerbaarder voor al die luizenplagen die op de scholen rondcirkelen!

Wat je zelf kunt doen.

Voor het slapen gaan kun je het haar behandelen met appelazijn. Maak het haar goed vochtig met de azijn, wikkel het daarna in de folie en slaap hier een nachtje mee. De volgende ochtend was je het haar uit en daarna kam je het haar goed door met een luizenkam. Deze methode herhaal je totdat de luizen zijn verdwenen. Meestal is dit al na een paar dagen tot een week.

Een voordeel van appelazijn is dat het niet schadelijk is voor het haar. Integendeel, het haar wordt voller en glanst na de behandeling. Dit in tegenstelling tot de chemische shampoos.

Kleding en beddengoed kunnen 24 uur in een zak in de vriezer, waarna deze gewassen kunnen worden.

Hoofdluis houdt niet van de lucht van tea tree olie. Ter voorkoming kun je een druppeltje achter de oren of op de kraag doen.

Bij aanhoudende hoofdluis of steeds terugkerende hoofdluis is een homeopathisch consult zeker aan te raden!

Hoofdluizen en homeopathie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *