Klassieke Homeopathie voor dieren.

Klassieke Homeopathie, ook voor dieren.

Zoals elk mens kan ook elk dier ziek worden. Dit uit zich bij elk dier op een andere manier. Hiervoor hebben we in de Klassieke Homeopathie hele mooie middelen. Door een Homeopathische behandeling wordt het zelfherstellend vermogen van het dier geprikkeld. Veel dieren genezen of hebben een betere kwaliteit van leven dankzij Homeopathie. Een dier laat vaak heel puur zien waar het last van heeft, en zo is ook direct merkbaar ook of er na behandeling verbetering optreedt.

Chronische klachten bij dieren

Veel chronische klachten bij dieren kunnen Homeopathisch worden aangepakt. Klachten waarmee u bij mij terecht kunt, zijn onder andere huid- of vachtproblemen als eczeem, blaasproblemen, luchtwegaandoeningen, stress, maag-darmproblemen en problemen van het bewegingsapparaat. Ook gedragsstoornissen zijn met Homeopathie goed te behandelen.

 

Acute klachten bij dieren.

Naast chronische klachten kunnen ook acute klachten behandeld worden met Homeopathie. Acute kwalen die veel worden voorgelegd zijn bijvoorbeeld:

 • shock na een aanrijding
 • een kat die uit een boom gevallen is
 • een konijn met hoge koorts
 • een paard dat een koliek aanval heeft
 • een pup met acute diarree
 • etc.

Het consult

Het eerste consult duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. De vervolgconsulten ongeveer een half uur, afhankelijk van de klachten die uw dier ervaart.

Het eerste consult is heel belangrijk. Tijdens dit consult wordt uitgebreid naar de klacht gevraagd. Het is van belang te weten wanneer deze klacht voor het eerst is opgetreden, hoe de klacht zich uit, hoelang de klacht al bestaat en wat er in het voortraject eventueel al aan is gedaan. Maar minstens zo belangrijk zijn de vragen over het dier zelf en zijn leefomgeving, zijn gewoontes en reacties: hoe is het eetgedrag, het slaapgedrag, de omgang met huisgenoten en andere dieren, de wijze van reageren bij onweer of vuurwerk, als uw dier alleen gelaten wordt of bij de komst van bezoekers?

Na zo’n uitgebreid consult heb ik een goed beeld van de klachten en zijn er voldoende specifieke kenmerken bekend. Aan de hand van deze informatie kies ik passende Homeopathische middelen en kan de behandeling beginnen.

 

Dierproefvrij!

Het bijzondere van Homeopathie is, dat het een diervriendelijke geneesmethode is. De geneesmiddelproeven worden uitsluitend gedaan door vrijwilligers, dus dierproeven zijn overbodig! En ook tijdens de Homeopathische behandeling van dieren blijkt steeds weer de diervriendelijkheid: dieren genezen vaak snel, operaties en andere ingrepen zijn hierna soms niet eens meer nodig.

Reacties (2)

 1. BrianSer

  Seriously this is a helpful internet site.

  Reageren
 2. JamesPaf

  Thanks, this website is extremely valuable.

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *