Veelgestelde vragen

Vragenvraagteken

  1. Heb ik een verwijsbrief van de huisarts nodig?
  2. Hoe snel werkt een homeopatisch middel?
  3. Kun je homeopathie gebruiken naast reguliere medicijnen?
  4. Voor wie is homeopathie?
  5. Moet je in homeopathie geloven voordat het werkt?

 

Antwoorden

1. Nee, een verwijsbrief is niet nodig. U kunt rechtstreeks een afspraak met een homeopaat maken.

2. Dat hangt af van of de klacht acuut of chronisch is. En of de klacht al lang of pas kort aanwezig is. Een acute oorontsteking kan binnen het half uur al op een homeopathisch middel reageren. Een burn-out zal langzaam maar zeker verdwijnen tijdens de homeopathische behandeling.

3. In de regel wel. Sommige reguliere medicijnen kunnen de werking van homeopatiche middelen wel wat storen. Dit geldt met name voor hormoonpreparaten, antibiotica en narcosemiddelen. Het duurt dan soms wat langer voor de behandeling aan slaat. We hebben ook middelen die de verstoring kunnen helpen opheffen.

4. Voor iedereen, mensen en dieren. Van jong tot oud. Succes van de behandeling hangt af van de levenskracht, storende invloeden van buiten en het vinden van het goede homeopatische middel.

5. Nee, dat hoeft niet. Maar vertrouwen in de behandelaar heeft zeker een positieve invloed. Ik heb ooit een man op consult gehad die zo’n last had van waterpokken dat hij erg sceptisch, maar ten einde raad bij mij op consult kwam. Eigenlijk zag hij er totaal geen heil in, maar nadat de waterpokken behandeld en verdwenen waren dacht hij hier heel anders over. Daarnaast werkt het ook bij dieren.

 

Heeft u andere vragen, dan kunt u die altijd stellen via het contact formulier. Dit kunt u vinden onder het kopje contact.